keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Schär Classic


Aiemmassa postauksessa kertoilinkin että Buzzadorina mulle tuli testiin Schärin leipiä. Maistelin miehen kanssa Classic (eli vaaleaa leipää) uunivoileipien muodossa.


Ja täytyy kyllä sanoa, tositosi hyviä oli, ollenkaan ei maistanut eroa "normaaliin" leipään vaan maistui ihan samalle kun esimerkiksi se reilun vaalea kaupasta ostettava leipä :)


Schär Classic- leivän ainesosaluettelo näytti tältä: Maissitärkkelys, vesi, hapantaikina 18% (riisijauho, vesi), riisitärkkelys, riisisiirappi, omenakuidut, auringonkukkaöljy, hirssijauho 2,6% , soijaproteiini, quinoajauho 1,7%, sakeuttamisaine:hydroksipropyylimetyyliselluloosa; hiiva, suola, hunaja. Saattaa sisältää pieniä määriä lupiinia. Laktoositon. Vehnätön.

Kun taas esimerkki Oulainen Reilu  vaalea leipä: Vehnäjauho, vesi, hiiva, jodioitu suola, vehnägluteeni, rypsiöljy ja säilöntäaine (E200). Leivottu aitoon taikinajuureen.

Ihan kamalan paljon nyttei eroa ole, lukuunottamatta tietysti että Schärin leipä sisälsi hiukkasen verran enempi aineita, koska vehnä oli kokonaan korvattu tästä. Korvattu tai ei, molemmat näistä leivistä menee :) Vaikka, Schärin leivästä ei jäänyt samaa "jälki-turvotus"-fiilistä kun esimerkiksi tavallisesta leivästä hiukkasen jää.

Vielä on 2 eri leipäpakettia maistamatta, saa nähä millasia ne on mauiltaan..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti